2e kamerverkiezingen 2021


In maart zijn er weer verkiezingen voor de 2e kamer. Als SGRD weten we hoe belangrijk deze verkiezingen zijn voor het beleid wat de komende jaren gaat gelden voor de positie van chronisch zieken en gehandicapten. Veel mensen gaan niet meer stemmen “omdat het toch niets uit haalt”. En er zijn veel mensen die mogelijk niet weten waarvoor een bepaalde partij staat en welke stappen zij willen maken aangaande het beleid voor chronisch zieken en gehandicapten.

Als SGRD willen we daar een klein beetje hulp in bieden om de mensen toch naar de stembus te krijgen. We geven als SGRD geen stemadvies, en blijven volledig neutraal en onpartijdig in deze, maar we willen wel in het kort proberen aan te geven waar iedere partij voor staat als het om onze doelgroep staat.

Daarom hebben we naar alle politieke partijen die komende verkiezingen meedoen , 37 in getal, één vraag gesteld, namelijk:
Na de #2ekamerverkiezingen 2021, Wat gaat u dan echt doen voor #ChronischZieken & #Gehandicapten? #2MiljoenStemmen #Inclusie #VNVerdrag

Iedere partij heeft deze zelfde vraag gekregen en iedere partij krijgt een gelijke kans om die naar eigen inzicht te beantwoorden. De antwoorden plaatsen wij hieronder zodat onze achterban kennis kan nemen van deze antwoorden. Sommige partijen antwoorden heel snel, andere partijen hebben (nog) niet geantwoord.

De benaderde partijen zijn: VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, P.v.d.A.,ChristenUnie, Partij voor de Dieren, 50PLUS, SGP, DENK, Forum voor Democratie, BIJ1, JA21, CODE ORANJE, Volt, NIDA, Piratenpartij, Libertaire Partij, JONG, Splinter, BBB, NLBeter, Lijst Henk Krol, OPRECHT, JEZUS LEEFT, Trots op Nederland, U-Buntu Connected Front, blanco lijst,Partij van de Eenheid, DE FEESTPARTIJ, Vrij en Sociaal Nederland, Wij zijn Nederland, Modern Nederland, De Groenen, Partij voor de Republiek.

Wij hopen dat zoveel mogelijk chronisch zieken en gehandicapten hiermee hun voordeel kunnen doen. Let wel, het gaat om een aandeel van 2 miljoen stemmen, dat zijn heel veel kamerzetels.

De antwoorden:
Wij melden dat de volgorde wordt bepaald door het moment van binnenkomst van het antwoord. De laatst binnen gekomen antwoorden staan onderaan.

Caroline van der Plas, Lijsttrekker BBB
Deze vraag is mij te algemeen. Wat zijn uw concrete vragen en wensen? U mag die ook sturen naar caroline@boerburgerbeweging, dan zal ik zorgen dat de antwoorden hier ook worden gedeeld op Twitter.
Onze verduidelijking:
Wat gaat u als u in de 2e kamer komt, betekenen als partij voor alle chronisch zieken en gehandicapten. Hoe denkt u al deze mensen meer te betrekken bij de maatschappij en mee te laten doen zoals ieder ander mens.
#2MiljoenStemmen

Erwin Versteeg, Lijsttrekker Wij zijn Nederland
Volwaardige plek in de samenleving door oa. herziening zorgverzekering, passende WMO/WLZ vergoeding gemeenten, sociale werkvoorziening en beschutte werkplekken terug in combi met leer-werkplekken, verbetering toegang gehandicapten overheidsgebouwen, scholen en subsidie relaties,

Esther van Fenema, Lijsttrekker NLBeter
Wij vinden dat kwetsbare groepen in een beschaafd land recht hebben op fatsoenlijke basiszorg. Dat betekent wel dat we keuzes moeten maken in de zorg: wat gaat er naar cure en wat gaat er naar care.

Nicole, nr 12 op de lijst van OPRECHT
OPRECHT maakt zich hard voor alle door de overheid benadeelde groepen. Dus ook voor gehandicapten en chronisch zieken. Daarbij willen we ook meer geld voor de zorg, zodat het goed geregeld kan worden. #oprecht.nu

Robert Valentine, Lijsttrekker Libertaire Partij
Hetzelfde als voor iedereen in Nederland, meer kans op een baan, meer koopkracht door belastingdruk vermindering en meer zekerheid door een voorwaardelijk basisinkomen. Daarbij ontregelen we de zorg zodat er meer tijd san zorgverlening besteed kan worden en minder aan administratie.

Sander van den Raadt, Lijsttrekker Trots op Nederland
Hetzelfde als ervoor. Ik verander niet door verkiezingen. Het zou ook raar zijn als je pas na de verkiezingen iets gaat doen. Dan ben je dus niet intrinsiek gemotiveerd om echt verandering teweeg te brengen. #trots

 

Alle nieuw binnen gekomen antwoorden worden hier geplaatst.

 

 

Weergaven: 41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.