Algemeen – Nuttige links


Op deze pagina vind u een verzameling aan weblinks die handig en/of nuttig kunnen zijn voor iedereen met een beperking. Hier kunt u veel informatie vinden die voor u van belang kan zijn.

Autorijden met een beperking
Je rijbewijs halen, een aangepaste auto, de verzekering; zo is het in Nederland geregeld als je wilt autorijden met een beperking.

Coalitie Voor Inclusie
Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Met of zonder beperking.

Gewoon gelijk
Het VN verdrag is een belangrijk mensenrechtenverdrag. Het geeft mensen met een beperking of chronische ziekte rechtop gelijke behandeling en participatie. Wat verandert er in Nederland? En wat betekent dat?

Het juiste loket
Het Juiste Loket is bedoeld om mensen te ondersteunen die zich van ‘het kastje naar de muur’ gestuurd voelen, niet weten waar zij voor zorg of ondersteuning naar toe moeten en hier vragen over hebben. Het kan hierbij gaan om zorg die valt onder de Jeugdwet, Wmo, Zvw en/of Wlz.

Het Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is dé advieslijn over zorg, ondersteuning en participatie. U krijgt antwoord op uw vragen en helpt ons op te komen voor uw belangen.

Ieder(in)
Wij streven naar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Mensen met een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of chronische ziekte horen er volledig bij! Ze krijgen overal de kans om naar vermogen mee te doen.

Ik Doe Mee
Iedereen heeft wensen, ook mensen met een beperking. Wensen over dingen in de zorg of in je leven waar je blij van wordt of die je juist wilt veranderen. Door samen te werken en te praten kun je veel bereiken. Op deze website zie je hoe anderen dat aanpakken. Lees de verhalen van mensen met een beperking, hun familie, hun vrienden en hun begeleiders. Bekijk de filmpjes.

Kandoor.nl
Heb je vragen op financieel gebied, dan is Kandoor.nl mogelijk voor jou de uitkomst. Op deze website probeert men op al je financiële vragen een antwoord te geven, gratis en voor niets.

Meerkosten
Leven met een ziekte of beperking brengt meerkosten met zich mee. Meerkosten omdat het dagelijks leven duurder is dan voor anderen. Extra kosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Deze kosten zijn voor een deel terug te vragen of te compenseren.

Mindervaliden Vakanties
Voor mensen met een beperking, is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot en Landal kunt u nu op verschillende vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow.

Wij Staan Op
In 2015 kwam Wij Staan Op! met het manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid. Dit manifest bevatte 12 stellingen om de regering en de samenleving bewust te maken van de positie van mensen met een handicap en om ze aan te sporen die positie samen met ons te verbeteren.

Wmo-cliëntondersteuning
Iedere gemeente moet onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) beschikbaar stellen voor haar inwoners. Dit wordt meestal door één of meer organisaties uitgevoerd. U kunt vaak zelf direct met die organisatie(s) contact opnemen, soms gaat aanmelding via de gemeente (bijvoorbeeld via het Wmo-loket of het sociaal wijkteam). U vindt hier per gemeente een link naar informatie over cliëntondersteuning in die gemeente.

Zorgbelang Inclusief
Wij streven naar een leefbare, zorgzame samenleving waar iedereen een volwaardige positie inneemt en met elkaar hieraan vorm geeft. Wij ondersteunen opdrachtgevers op het gebied van de gezondheidszorg, langdurige zorg, Wmo, GGZ, jeugdhulp, participatiewet en op het gebied van leefbaarheid. Het perspectief en de ervaringen van mensen waar het om gaat, staan altijd voorop.

 

Weergaven: 342