Hoogste tijd dat ook in Doesburg de hoge nood geleegd kan worden.


Sinds 2006 ijvert de SGRD om ook in het centrum van Doesburg een openbaar invalidentoilet te krijgen. Jaren lang zijn we aan het lijntje gehouden met argumenten als te hoge kosten en geen goede plek te vinden. Maar het VN verdrag voor de rechten van de gehandicapte mens legt ook gemeenten op om een dergelijke voorziening aan te bieden.
Continue reading “Hoogste tijd dat ook in Doesburg de hoge nood geleegd kan worden.”

SGRD Toegankelijkheidsrapport 2018


Zoals gebruikelijk brengt de SGRD ook dit jaar weer haar toegankelijkheidsrapport uit. Ieder jaar kiezen we een onderwerp in de stad waar we goed naar kijken of daar obstakels liggen voor mensen met een beperking.

Continue reading “SGRD Toegankelijkheidsrapport 2018”

De SGRD begroet nieuwe bewoners Doesburg


Vanavond begroette Doesburg tweehonderd nieuwe bewoners. De inloop bestond uit een groot aantal stands door het hele stadhuis en, omdat veel Doesburgse verenigingen en andere initiatieven zich aan hen wilden voorstellen, ook nog een grote tent vol kramen.

Continue reading “De SGRD begroet nieuwe bewoners Doesburg”

Drive-in voor mensen met een beperking


Op woensdag 3 oktober organiseert de Stichting Gehandicapten Raad Doesburg e.o. een drive-in voor iedereen die gebruik maakt van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een scootmobiel, driewielfiets, rollator of rolstoel.

Continue reading “Drive-in voor mensen met een beperking”