Bezuinigingen in de zorg


Terwijl de SGRD bezig was met obstakels voor inclusie op een rijtje te zetten kwamen we erachter dat er nog een hele grote drempel opgeworpen werd. Er wordt weer verder bezuinigd op de zorg, waarvan natuurlijk chronisch zieken en gehandicapten het zwaar onder te lijden hebben.

Er gaat nu namelijk stevig bezuinigd worden op de PGB’s wat tot bijna 50% kan oplopen. Eem concreet voorbeeld is een hulp in de huishouding die haar bruto uurloon van €22,– naar €13,– ziet dalen.

Ook worden er onnodige barrières opgeworpen als het gaat om tegemoetkomingen die chronisch zieken en gehandicapten kunnen aanvragen. Neem alleen maar het aandringen op het online aanvragen van gemeente Doesburg of de aantasting van de privacy door het moeten overleggen van maanden aan bankafschriften. Het bizarre is dat bij de tegemoetkoming voor de hoge energiekosten mensen in de bijstand dit niet hoeven maar onze achterban wel.

In de commissie van 12 april hebben wij dit voorgelegd aan de gemeenteraad. Helaas was de wethouder afwezig en kon onze vragen dus niet beantwoorden. U kunt de  commisievergadering van 12 april 2022, HIER terug kijken en als bijlagen zijn de teksten aan dit artikel toegevoegd die de SGRD bij de commissie heeft ingebracht.

Inspreektekst voorzitter Jelle Berends over bezuinigingen Inclusie

Inspreektekst secretaris Marion Berends over de obstakels van de Doesburgse inclusie

 

Weergaven: 112

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.