Bijeenkomst – Waar ligt uw drempel?


Op woensdag middag 4 oktober kon u in het restaurant Grotenhuys/IJsselzicht komen vertellen waar voor u, of voor mensen in uw omgeving, problemen liggen met de Toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Voor aanvang konden de aanwezigen op een formulier aangeven waar voor hen drempels liggen in Doesburg. Dat kan natuurlijk op verschillende terreinen zijn, in de vorm van lastige trappen of ongelijke stoepen. Ook werd aangegeven dat in het centrum fietsen, reclameborden en naar de stoep verplaatste terraszitjes als erg lastig worden ervaren. Er werden specifieke lastige punten genoemd, waar wij van de SGRD zeker naar gaan kijken.

Grote problemen worden ervaren bij het oversteken van de Barend Ubbink weg vanaf de Koppelweg en de Linie. Voor ouderen en mensen op een scootmobiel zijn deze situaties onoverzichtelijk, gevaarlijk en zijn daarom angstig. Vooral voor de Linie, met de huisartsenpraktijk, apotheek en de bibliotheek is dit bezwaarlijk, deze horen natuurlijk goed toegankelijk te zijn.

Ook op het nieuwe, ondergronds afvalbeleid was er veel kritiek. Mensen met een beperking kunnen het fysiek gewoon niet aan om zover met hun afval te lopen. Ook voor chronisch zieken met bijvoorbeeld een aandoening aan de longen en of luchtwegen hebben, geldt hetzelfde. Over dit onderwerp is overigens door de Gehandicapten raad al opheldering gevraagd aan het College en de gemeenteraad, zoals u elders hier op de website kan lezen.

Het afvalbeleid en het openbare invalidentoilet met al uw meldingen die wij gistermiddag en ook eerder hebben ontvangen meegenomen in het rapport dat aan de gemeente wordt aangeboden. Wanneer u gisteren niet in de gelegenheid was om naar Grotenhuys te komen, maar nog wel iets zou willen melden dan kan dat natuurlijk. Dat kan via e-mail, telefoon of via het meldingsformulier wat u via onderstaande link kan invullen.

U kunt er van verzekerd zijn dat al uw meldingen zorgvuldig bekeken en mee genomen worden in ons rapport. Daarna is het wat ons betreft niet afgelopen. Wij zullen contact houden met de gemeente en hun vorderingen om uw drempels het liefst op te heffen, maar tenminste voldoende te verlagen, nauwlettend volgen.

Wilt u ook een obstakel in Doesburg melden? Wij horen het graag, vult u hier het meldingsformulier in.

 

Bezoeken: 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.