Burgemeesters bezoeken SGRD scholenproject


Vrijdag 1 juni was alweer het laatste bezoek dit schooljaar van de SGRD aan een Doesburgse scholen. We waren nu te gast bij groep 7 en 8 van de Anne Frank school waar we tegen tien uur met onze aanhanger vol met materialen het schoolplein opreden.

Vandaag waren er zelfs twee klassen die ons programma zouden doorlopen en allemaal hadden ze er erg veel zin in. In sessies van een kwartier maakten de kinderen kennis met gehoorapparaten, het brailleschrift, hoe lastig het wel niet is om een cadeautje in te pakken als je maar één arm tot je beschikking hebt en door puzzels met een blinddoek te maken om te ervaren hoe het is om blind te zijn.

Wat alle kinderen op alle scholen het leukst vinden, is toch wel het rolstoel rijden over een hindernis parcours. Daarom was het erg jammer dat dit door de regen die middag niet door kon gaan, maar veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Wat de middagsessie dan weer wel bijzonder maakte, was de aanwezigheid van burgemeester Loes van der Meijs en kinderburgemeester Ennes Sen. Beiden draaiden de sessies mee met het programma en ook zij hadden na afloop veel bewondering voor mensen die hun leven lang met beperkingen moeten leven.

De SGRD wil hen beiden dan ook heel hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en inzet, dat wij bijzonder waarderen. Ook een woord van dank aan de aanwezige pers, hieronder kunt u het nieuwsitem van Doesburg TV bekijken. De werkgroep scholenproject heeft dit jaar weer met veel plezier de scholen bezocht, op alle scholen zijn we hartelijk ontvangen en de kinderen vonden het leuk en leerzaam.

Als u dit nu alles leest en ziet en u denkt, daar zou ik graag een steentje aan willen bijdragen, wij hebben nog ruimte voor extra helpende handen. Voor meer informatie mail dan met marionberends@ziggo.nl.

Weergaven: 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.