De IJsselvallei Scootmobieltocht 2018


Op woensdag 16 mei reed de Stichting Gehandicaptenraad Doesburg e.o. haar jaarlijkse scootmobieltocht, met een record aantal inschrijvingen van 31 scootmobiel rijders. Op de ochtend van de bewuste woensdag keken er velen bezorgd naar de lucht, aangezien het somber was en zelfs regende, maar gelukkig brak voor het vertrek de zon door zodat niets een fijne tocht in de weg stond.

In een lange stoet van uiteindelijk 28 scootmobielen, begeleiders op de fiets, verkeersbegeleiders, het Rode Kruis en RSR begon de tocht, die vanaf Doesburg via Giesbeek over de veerponten naar Rheden voerde. Verschillende deelnemers waren voor die veerponten wel wat angstig maar de verzekering van goede hulp om op en af de veerponten te komen, haalde iedereen over om het in ieder geval toch te gaan proberen. Gelukkig kreeg niemand hier spijt van, en hoewel sommigen bekenden het vooraf heel eng gevonden te hebben, was iedereen blij het nu toch eens gedaan te hebben zodat er voor het scootmobiel rijden toch weer een drempel genomen was.

Bij het Wapen van Rheden was een stop geregeld waar iedereen weer op adem kon komen en zich te goed kon doen aan koffie of thee met gebak. Daarna weer verder, via de Steeg en  Fraterwaard rustig aan richting Doesburg en ja, daar kwam de Martinitoren weer in zicht! Vooral de ponten hadden wat extra tijd gevergd, waardoor de aankomst wat later uitviel dan was verwacht. Maar dat werd meer dan goed gemaakt door de grandioze ontvangst die ons in het restaurant van Cambio in het Grotenhuys wederom werd aangeboden.

Wij willen Cambio hier dan ook heel hartelijk dank voor zeggen, een betere afsluiting kan onze scootmobieltocht niet hebben. Een woord van dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers die geheel belangeloos deze middag mogelijk hebben gemaakt.

In het restaurant van Cambio in het Grotenhuys ontving iedere scootmobielrijder een herinnering, in vorm van een medaille met inscriptie van het SGRD logo en de datum van de tocht, een gebaar dat zeker gewaardeerd werd. Wij danken nogmaals iedereen die deze middag mogelijk heeft gemaakt en ook de deelnemers die hun vertrouwen in een mooie, veilige tocht hebben gesteld.

We hopen u dan ook terug te zien bij de volgende editie van de SGRD scootmobieltocht in 2019!

Weergaven: 156

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.