Does Digi, toegankelijkheid in corona tijd


Traditie getrouw is de eerste volledige week van oktober de ‘Week van de Toegankelijkheid’, waar een toegankelijkheidsrapport van de SGRD bij hoort. Helaas gaat nu Nederland, en dus ook Doesburg, gebukt onder de corona crisis. Daarom dat alles nu anders gaat, wat ook geldt voor ons toegankelijkheidsrapport.

Door corona wordt er veel thuis gewerkt, online vergaderd, via videobellen contact gehouden met familie en vrienden, kortom een groot deel van ons leven speelt zich digitaal af. Dat is wennen voor veel mensen en de vraag van de SGRD is dan ook hoe mensen met een beperking hiermee omgaan. Hoe is de digitale toegankelijkheid van websites voor hen? Kunnen zij meedoen aan het dagelijks leven, een deel uitmaken van de digitale maatschappij?

Naast het digitale leven heeft de SGRD ook in kaart proberen te brengen wat de fysieke problemen zijn die de corona tijd met zich mee brengt. Want door hun vaak verslechterde immuunsysteem zijn zij vaak extra angstig om naar buiten te gaan, bang dat de anderhalve meter maatschappij niet werkt.

Aangezien Covid 19 juist nu door een tweede golf gaat heeft de SGRD ervoor gekozen om het rapport in alle stilte en digitaal aan wethouder van Veldhuizen over te over te dragen. Zij heeft ons toegezegd het rapport zeker goed te bestuderen en wellicht ideeën op te doen om mensen met een beperking iets makkelijker door de corona crisis heen te loodsen. Wilt u het rapport ook lezen? Dat kan via onze website, download rapporten toegankelijkheid of via het secretariaat via ons contact formulier.

 

Weergaven: 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.