Doesburgs afvalbeleid, hoe nu verder?


Maandagavond 29 januari was het zover, de langverwachte informatieavond over het afvalbeleid was aangebroken. Wat al direct jammer was, de uitnodigingen zijn te laat verstuurd en veelal niet op tijd aangekomen. De avond moest het dus van mond tot mond reclame hebben.

Op de avond zelf kon de voorkeur aangegeven worden voor 30 of 60 liter afvalzakken. Er lagen situatieschetsen van de diverse wijken waar aangegeven stond waar er nog afvalcontainers bij zouden komen. Overigens blijft het evenwicht van de aantallen containers tussen het centrum en de overige wijken zoek. Op bijvoorbeeld de Ooij komt er maar één container bij, waardoor er nog steeds op sommige delen van de Ooij flinke einden met het afval gesjouwd moet worden.

Op notitieblaadjes kon aangegeven worden hoe men over de voorstellen dacht en ideeën en tips doorgeven. Maar is dit wel het idee van informatie bijeenkomsten zoals de Doesburger zich dit had voorgesteld? Komt dit overeen met de belofte van de wethouder om de wijken in te gaan en met de mensen te praten?

Het grootste punt voor de SGRD blijft toch de problemen voor mensen met een beperking die zich geen raad weten met hun afval. Weliswaar heeft de wethouder in een gesprek op 23 januari de SGRD wederom beloofd om voor deze mensen een oplossing via maatwerk te bieden, over de invulling is nog weinig of geen duidelijkheid. Het enige wat gezegd kon worden was dat alleen mensen met een WMO indicatie dit aan kunnen vragen en zij dit persoonlijk moeten doen.

Voorts wordt dit onderwerp in de komende commissievergadering niet meegenomen, waardoor er voor de SGRD teveel onzekerheid blijft bestaan. U kunt er dan ook van verzekerd zijn dat de SGRD het afvalbeleid, zeker voor mensen met een beperking, scherp zal blijven volgen. We gaan er in februari zeker bij de wethouders op terug komen ook aangezien toegankelijkheid in het ‘VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap’ een wettelijk gegeven is.

 

Hier kunt u de opnames van DoesburgTV bekijken.

 

Weergaven: 41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.