Eenmalige toeslag hoge energiekosten

Om de burgers te helpen nu de energiekosten zo enorm oplopen, wordt er door de landelijke overheid aan mensen met een laag inkomen een tegemoetkoming verstrekt. Deze regeling wordt uitgevoerd door de gemeenten.

Degenen die bij gemeente Doesburg bekend zijn en een bijstandsuitkering ontvangen, krijgen deze automatisch op hun rekening gestort. De andere mensen met een laag inkomen bijvoorbeeld van het UWV, (tot max. € 1.871,50) moeten een aanvraag indienen. Op zich geen probleem natuurlijk maar de SGRD heeft zich wel sterk uitgesproken tegen de voorwaarde dat deze aanvragers van maanden terug hun bankafschriften moeten overleggen. Dat ziet de SGRD als een ernstige aantasting van de privacy. Dat heeft de SGRD al in het voorjaar verschillende keren aangegeven, maar daar kwam steeds een afwijzende reactie op.

Daarom is de SGRD blij om te melden dat deze voorwaarde nu toch van de baan is, gemeente Doesburg neemt nu genoegen met de drie laatste loon/uitkering stroken om een aanvraag te kunnen doen.

Wij roepen daarom dan ook mensen uit Doesburg die het aangaat en nog geen aanvraag hebben gedaan, dit alsnog te doen via; Energietoeslag | Vergoeding energiekosten.

Weergaven: 78

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.