Fietsenstalling bushalte Kraakselaan


Het was altijd een doorn in het oog van de Gehandicapten Raad Doesburg, de omgevallen en in de haast neer gesmeten fietsen bij de bushalte op de Kraakselaan. Niemand met rolstoel, rollator en/of scootmobiel kon meer bij de bushalte komen. Daarom heeft de SGRD daar al in 2018 melding van gemaakt in haar jaarlijkse toegankelijkheidsrapport.

Gelukkig was wethouder van Veldhuizen het met ons eens en beloofde ermee aan de slag te gaan. Dit betekende wel een lange weg, want behalve gemeente Doesburg moest ook de provincie en de busmaatschappij met de plannen instemmen. Maar de partijen werden het eens en er zou een fietsenstalling bij de bushalte komen te staan.

Er volgde nog enig oponthoud aangezien corona ook hier voor onvoorziene vertraging zorgde maar nu blijkt dat wachten, en af en toe navraag doen, loont. Een verbeterde fietsenstalling is nu een feit en daar is de SGRD natuurlijk zeer blij mee. Mensen met een hulpmiddel kunnen nu ook hier weer bij de bushalte komen en gebruik maken van het openbaar vervoer.

Oude situatie fietsparkeren Kraakselaan
De oude situatie
Nieuwe situatie fietsparkeren Kraakselaan
nieuwe situatie fietsparkeren Kraakselaan
Nieuwe situatie fietsparkeren Kraakselaan
Nieuwe situatie fietsparkeren Kraakselaan

Weergaven: 68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.