Gemeenteraadsverkiezingen 2022 – Aandacht voor mensen met een beperking?


De SGRD wil allereerst alle politieke partijen bedanken voor hun verkiezingsprogramma’s. De SGRD heeft deze met volle aandacht gelezen.

Vervolgens zijn de programma’s getoetst op een elftal punten, uit het VN-Verdrag Handicap, waarmee in samenwerking met Ieder(in) een checklist is samengesteld. Daar hebben wij een zo volledig mogelijk rapport over gemaakt. Dit is gesplitst per partij en zijn aan de betreffende partijen toegezonden. Daarbij is de partijen de mogelijkheid gegeven om te reageren. Daar hebben de SP en het CDA gebruik van gemaakt.

De complete SGRD analyse is nu hieronder te downloaden. Wij willen hierbij wel benadrukken dat het zeker niet de bedoeling is om een stemadvies te geven. Wij willen onze achterban informeren wat de Doesburgse politieke partijen in de volgende raadsperiode voor hen willen betekenen.

Rapportage analyse partijprogramma’s gemeenteraadsverkiezingen 2022 Doesburg

Weergaven: 44

2 gedachten over “Gemeenteraadsverkiezingen 2022 – Aandacht voor mensen met een beperking?

    1. Wij zien het niet als een stemadvies, maar als voorlichting wat er voor mensen met een beperking in de verschillende verkiezingsprogramma’s staat.
      We weten dat het voor de meeste mensen niet mogelijk is om alle programma’s met elkaar te vergelijken. Vandaar dit initiatief van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.