Geslaagde scootmobiel trainingsmiddag


Met op deze eerste echte herfstdag donkere wolken links en rechts boven Doesburg hebben 20 deelnemers meegedaan aan de trainingsmiddag op het parkeerterrein van Only for Men.
Gelukkig bleef het de hele middag droog.

Er is begonnen met een presentatie van Beter Horen en er was de mogelijkheid om een gehoortest te doen, waar bijna iedereen aan meedeed.
Daarna was er uitleg door een verkeersdeskundige over de verkeersregels die vooral belangrijk zijn voor de scootmobielberijders.
Het uitgezette testparcours met diverse obstakels werd eerst wat aarzelend verkend, maar met steeds meer enthousiasme werd de hindernisbaan steeds vaker genomen. De nadruk werd vooral gelegd om recht over obstakels te rijden omdat door scheef over hobbels te gaan de meeste ongelukken gebeuren.
In de pauze werd er koffie/thee met gebak aangeboden door Only for Men.

Na de pauze werd er door JenS, de leverancier van de scootmobielen, een inspectie uitgevoerd en werden er diverse bij- en afstellingen van de scootmobielen praktijkinformatie gegeven over het rijden met een scootmobiel.
Hierna werd onder begeleiding van verkeersregelaars, het Rode Kruis, Jens, jongeren van het centrum 0313 en veel vrijwilligers een tocht door de stad gereden. Voor een enkeling een positieve ervaring omdat men toch angst heeft om door druk verkeer en allerlei obstakels te moeten rijden. Vooral de ludieke actie was de route door de winkelpassage van Albert Heijn. Voor sommige de eerste keer en voor het personeel, dat een lange rij scootmobielers zag passeren een bijzondere ervaring.
Terug bij Only for Men was er nog koffie en een verloting en een enquete.

Een zeer geslaagde middag.

Bekijk hieronder  de opnames van Doesburg TV

https://youtu.be/YAt-Kf3hPwk&rel=0

Weergaven: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.