Hellingbaan naar de Oude IJssel

De dijk langs de Oude IJssel is een unieke wandelroute in Doesburg. Maar helaas voor mensen die wat slechter te been zijn is de wandeling net te lang. Daar moet wat aan gebeuren besloten Ben en Tanja Kruk van Doesburger Initiatief. Er werd contact gelegd met de Gehandicapten Raad die direct oren had om hier iets moois te laten gebeuren. Ook de Wijkraad Ooi zei graag haar medewerking toe.

Maar dat had in de praktijk nog wel wat voeten in de aarde van die dijk, want de dijken zijn heilig in Nederland. Want zonder die dijken zou Nederland voor zestig procent onder water staan. Zaak dus om met een goed plan te komen voor Waterschap Rijn en IJssel. Dat deed Doesburger initiatief, met het ontwerp van een hellingbaan met loopbrug om het natste stuk te overbruggen. Zo kunnen mensen met rollators, scootmobielen en of andere hulpmiddelen zonder problemen naar boven komen. En ook de valide Doesburgers kunnen nu zonder bang te hoeven zijn voor natte voeten of uit te glijden zorgeloos naar boven lopen. Om daar van het unieke uitzicht te genieten over de rivier met alle boten die daar varen.

De Gehandicapten Raad dankt Doesburger Initiatief, Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Doesburg voor het mogelijk maken van deze unieke hellingbaan die zaterdag 7 oktober feestelijk geopend werd.

 

Weergaven: 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.