Het Corona-virus verstoort ook de activiteiten SGRD


Nu Nederland in de greep is gekomen van het Coronavirus gaan we met zijn allen door een moeilijke, onwerkelijke, tijd. Toch wil de SGRD oproepen tot optimisme, we gaan hier doorheen komen! Zeker ook in Doesburg waar de samenhorigheid groot is.

Wel is het uiterst belangrijk dat u zich aan de voorschriften van de overheid houdt, om u zelf en anderen te beschermen. Wat deze precies zijn kunt u lezen op de site van het RIVM. Ook gemeente Doesburg roept haar bewoners op om heel voorzichtig te zijn en geeft ook lokale informatie.

U merkt al dat heel veel bijeenkomsten en evenementen wegvallen of opgeschort worden. Dat zal bij de SGRD ook het geval zijn. We monitoren het verloop van het virus uiteraard op de voet, maar moeten vrezen dat bijvoorbeeld ons scholenproject en helaas ook de jaarlijkse scootmobieltocht waarschijnlijk niet door kan gaan. We hadden wat festiviteiten rond de scootmobieltocht gepland ter ere van het 20-jarig bestaan van de SGRD, met onder andere de presentatie van een nieuw routeboek, maar dit alles kan voorlopig geen doorgang vinden. Pas als de situatie echt helemaal veilig is, gaan we kijken of er een latere datum gepland kan gaan worden.

Wij willen u vragen om alert te blijven op de symptomen van Corona, maar niet te snel in paniek te raken. Misschien is het onderstaande overzicht met de verschillen van symptomen bij Corona, griep en verkoudheid hier een handige hulp bij. Maar bij twijfel, altijd contact opnemen met uw huisarts!

Symptomenlijst Corona - Griep - Verkouden
Bron: RIVM

Wij wensen iedereen alle sterkte toe, let goed op uzelf en ook op elkaar. Dat is vooral belangrijk om eenzaamheid te bestrijden nu sociale contacten zo beperkt zijn, dat is heel zwaar voor velen van ons die alleen wonen. Maar de SGRD gaat er vanuit dat we elkaar na deze moeilijke en verdrietige tijd weer in goede gezondheid terug zien. Samen staan we sterk!

 

Bezoeken: 260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.