Hoogste tijd dat ook in Doesburg de hoge nood geleegd kan worden.


Sinds 2006 ijvert de SGRD om ook in het centrum van Doesburg een openbaar invalidentoilet te krijgen. Jaren lang zijn we aan het lijntje gehouden met argumenten als te hoge kosten en geen goede plek te vinden. Maar het VN verdrag voor de rechten van de gehandicapte mens legt ook gemeenten op om een dergelijke voorziening aan te bieden.

Vorig jaar kwam er dan eindelijk een openbaar toilet in Doesburg, maar niet in het centrum. Vanaf het moment dat de SGRD van de toenmalige wethouder hoorde dat het toilet op de Bleek geplaatst werd, heeft de SGRD tegen dit plan geageerd. Een toilet op de Bleek is simpelweg te ver van het centrum voor mensen met hoge nood. Zeker voor mensen met buik en darm problemen duurt een wandeling of ritje naar de Bleek te lang en is het kwaad al geschied. Het blijkt uit onderzoek dat één op de vier mensen met een stoma de deur niet meer uit durven. En wie toch gaat, moet soms bij gebrek aan een toilet, hun behoefte in de struiken doen. Dat vindt de SGRD onacceptabel.

Gelukkig is de huidige wethouder het met ons eens dat de huidige locatie niet goed is. Er zijn plannen om het toilet met de komende renovatie van de binnenstad in het centrum te plaatsen. Dit duurt naar onze inschatting nog 3 á 4 jaar. Alleen vind de SGRD dit te lang duren en wil daarom op een betere tussenoplossing dan het toilet op de Bleek.

zie ook: Gebrek aan openbare toiletten mensen blijven uit schaamte thuis

Weergaven: 107

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.