Inclusie begint bij de jeugd


Al jaren zet de SGRD zich in voor een inclusief Doesburg, waar iedereen kan deelnemen aan alle aspecten van de maatschappij. Daarvoor is bewustwording nodig. Laten zien dat mensen met een beperking ook gewoon mensen zijn. En waar is dat makkelijker dan in een speeltuin om kinderen met en zonder beperking samen te laten spelen. Daarom bedacht de SGRD dat een speeltuin daar de beste plek voor is.

Om die reden is de SGRD in gesprek gegaan met het bestuur van speeltuin de Kindervreugd en hebben we samen het plan opgevat om een rolstoelschommel te laten plaatsen. De SGRD heeft daar naast een eigen bijdrage verschillende fondsen voor aangeschreven. We zijn dan ook heel blij dat de Gestichten Doesburg, de Ridders van de Duitse Orde en de Brantsen Stichting bereid waren om te helpen dit mooie project te financieren.

rolstoelschommel-12.jpg

Op 25 mei was het dan zover, de rolstoelschommel werd geplaatst. Een hele operatie natuurlijk maar het werd uiterst professioneel uitgevoerd.

Op zaterdag 28 mei werd het speeltoestel dan officieel, met een feestelijk tintje, in gebruik genomen. Na het welkomstwoord van de voorzitter van de SGRD sprak de kinderburgemeester, Olle, over hoe belangrijk het is dat ook kinderen met een beperking mee kunnen spelen. Het eerste ritje in de rolstoelschommel was voor Finn, die er zienderogen van genoot.

Als laatste werden de overdrachtsdocumenten getekend en daarmee was de Speeltuin Kindervreugd officieel eigenaar van de rolstoelschommel. De SGRD wenst hen, en alle kinderen, daar heel veel plezier mee.

rolstoelschommel-5280034 KL.jpg

 

Weergaven: 66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.