Inclusie – Inclusief en toegankelijk wonen 1

 


DoesBewust voor politiek Doesburg

op 25 maart 2023 organiseerde de SGRD een middag om politiek Doesburg bewust te maken hoe het is voor mensen met een beperking om je voort te bewegen in het hart van onze Hanzestad.

Gastspreker Otwin van Dijk (Burgemeester Oude IJsselstreek) vertelde over zijn ervaringen over het leven met een handicap en hamerde op het belang van een inclusieve samenleving, in alle facetten van het dagelijks leven.

Ook werd er verteld over de problemen op de IJsselkade waar bewoners met een beperking niet bij hun appartement kunnen komen en er zelfs levensbedreigende situaties kunnen ontstaan omdat ook hulpverleners zoals bijvoorbeeld ambulances niet bij de patiënten kunnen komen. Ook speelt het probleem dat mensen met een beperking die met een rondvaartboot aanleggen bij de IJsselkade niet van de boten af kunnen omdat de ‘onderkade’ met de basaltblokken als bestrating, het onmogelijk maakt om in hun rolstoelen, rollators of scootmobielen te rijden.

De SGRD maakte het mogelijk dat de raadsleden zelf konden ervaren hoe het is om in rolstoelen door het centrum te gaan. En dit viel hen niet mee, de verzuchting dat valt echt niet mee werd meermalen gehoord. De SGRD hoopt van harte dat er deze middag een stukje bewustwording is gekomen waar mensen met een beperking in Doesburg tegen aan lopen in Doesburg en dat het op de IJsselkade tot een effectieve inclusieve oplossingen komt.

Weergaven: 30