Inloopavonden afvalbeleid


Deze week was het dan zover, de nieuwe inloopavonden voor het gespiegeld afval inzamelen braken aan. Deze maal was de communicatie hierover sterk verbeterd, twee weken voor die tijd lag bij ieder Doesburgs huishouden de uitnodiging op de deurmat en één week van te voren werden de avonden aangekondigd in de Regiobode.

De SGRD is vooraf in de gelegenheid gesteld om over het afvalbeleid van gedachten te wisselen met de wethouder, zodat zij van onze standpunten kennis kon nemen. Die standpunten zijn overigens nog dezelfde als een jaar geleden, de afvalcontainers dienen binnen een loopafstand van 150 meter bereikbaar te zijn en fysiek goed te benaderen voor mensen met hulpmiddelen zoals rollators en scootmobielen.

Na de informatie op de inloopavonden goed tot ons genomen te hebben, kan de SGRD tot de volgende conclusies komen. Er is sprake van verbetering, al is het alleen maar omdat er meer containers bij komen. Wat een groot struikelblok is voor de SGRD is dat er nog steeds gesproken wordt van een straal van 150 meter, terwijl dit toch echt een loopafstand van 150 meter dient te zijn. Verder worden er op enkele plaatsen in onze ogen net de verkeerde containers verplaatst of weggehaald. Ook zijn er op de Ooi en op de Beinum nog gebieden die buiten de loopafstand vallen en de mensen dus nog te ver met hun afval moeten lopen.

Een ander groot punt voor de SGRD is dat mensen met een beperking die hun afval niet zelf weg kunnen brengen, al zou deze pal voor hun voordeur staan, door de gemeente geholpen worden. De wethouder heeft toegezegd dat deze mensen door de gemeente geholpen zullen worden. Wanneer u onoverkomelijke problemen ziet naderen kunt u via de WMO daar een aanvraag voor indienen. Vindt u dat lastig, aarzel dan niet om de SGRD hiervoor in te schakelen, wij zullen u dan hiermee helpen. De wethouder heeft aangegeven de hulp van de SGRD hierin te waarderen.

Wij wensen het College veel succes met de voortgang van dit moeilijke dossier en het zal niemand verwonderen dat de SGRD scherp blijft opletten.

Weergaven: 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.