Invaliden parkeerbeleid in Doesburg

Direct nadat de SGRD van gemeente Doesburg bericht ontving dat er nu ook op invalidenparkeerplaatsen in de betaalde zone betaalt moet gaan worden, bereikte ons ook direct verontwaardigde geluiden van de achterban. Niet alleen was men verontwaardigd, zoals ook op een flits enquête bleek op de Kloostertuin die de SGRD hield, dat men nu dubbel betaalde, voor de GPK maar ook voor het kaartje. Ook het extra lopen naar een betaalautomaat wordt als zeer problematisch gezien.

De maatregel geldt al vanaf 1 januari 2023, maar er zal vanaf 1 januari 2024 ook bekeurd worden. De SGRD kan hier niet mee akkoord gaan en heeft dit middels een brief aan het College en de gemeenteraad laten weten. Ook heeft de SGRD in augustus een onderhoud met wethouder van Veldhuizen over de kwestie. De SGRD gaat ervan uit dat de gemeenteraad bij deze zoveelste lastenverzwaring voor chronisch zieken en gehandicapten ingrijpt en dit artikel uit de verordening aanpast.

 

Wordt vervolgd.

Weergaven: 244

2 gedachten over “Invaliden parkeerbeleid in Doesburg

  1. Schandalig beleid. Omdat de gemeente in financiële nood zit gaan we dit halen bij de minst draagkrachtigen. En zich ook niet realiserend hoeveel moeite het kost om een parkeerkaartje te bemachtigen bij de automaat als je er al bij kunt. Foei Gemeente Doesburg. Draai de zaak terug.

  2. Ik ben het 100% eens om dit beleid vernederend en asociaal te noemen! Hoe durven mensen dit zo te regelen! Is het omdat ze niet weten wat het is om invalide te zijn! ? Zijn deze beslissingen voortgekomen uit domme en onintelligente mensen? Ik ben van plan om en de kranten en de gelderlandse tv in te lichten hoe Doesburg, dat kleine stadje, nog geld wil kloppen uit een handje vol invaliden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.