Jongeren – Jong en beperkt in Doesburg


Wat betekent het om als jongere met een beperking in Doesburg te wonen? Kan je als kind meedoen met je buurtgenootjes, buiten spelen, sporten en naar school? Als je wat ouder wordt, krijg je dan ondersteuning als het gaat om vervolgonderwijs of om werk te vinden?

De SGRD wil graag van jou weten hoe het je vergaat in Doesburg. Of van je ouders, als je het zelf niet goed kan vertellen. Dan kunnen wij als Gehandicapten Raad met je meedenken als je tegen problemen aanloopt. En ook gemeente Doesburg van advies dienen als er zaken structureel mis gaan. Ook horen we het natuurlijk graag als je blij bent hoe de zaken voor jou in Doesburg geregeld zijn.

Doel van dit alles is om een beeld te krijgen hoe het met de Doesburgse jongeren met een beperking in Doesburg gaat. Omdat het mogelijk moet zijn Doesburg inclusief te maken zodat iedereen mee kan doen doen aan het dagelijks leven. Ook als je wat minder goed loopt, hoort, ziet of misschien dingen wat minder snel begrijpt.

Voor dit doel is er de werkgroep Jongeren met als coördinator Marion Berends. Zij is te bereiken per telefoon 0628587872 of per email secretaris@gehandicaptenraaddoesburg.org.

Weergaven: 154