Mantelzorg tijdens de Corona crisis


De Corona crisis legt extra druk op mantelzorgers en op degenen die mantelzorg ontvangen. Uit angst voor wederzijdse besmetting doen mantelzorgers soms een stapje terug en de mensen voor wie ze zorgen durven maar weinig mensen over de vloer te hebben. Ook komt er soms meer druk op mantelzorgers te liggen wanneer bijvoorbeeld de dagbesteding van hun partner of kind wegvalt.

Dit alles zorgt er voor dat het kan gebeuren dat de noodzakelijke zorg minder wordt en soms helemaal wegvalt. Of dat de last op de schouders van mantelzorgers te zwaar wordt. In deze gevallen is het goed om te weten waar u met u problemen aan kan kloppen. Allereerst is het goed om uw huisarts op de hoogte te stellen van uw moeilijkheden, maar als SGRD raden wij u zeker aan om contact op te nemen met gemeente Doesburg. Belt u met het Publieksbureau, dan wordt er een (bel)afspraak geregeld voor u met de Vraagbaak. In het geval van wegvallen van zorg, zal er een thuiszorg organisatie ingeschakeld worden. En voor de overbelaste mantelzorger zal ook een manier gezocht worden om deze te ontlasten.

Mocht u alsnog tegen problemen oplopen, schroom dan niet om u zich tot de SGRD te wenden, dan zullen wij trachtten te bemiddelen.

Zie ook: op deze pagina.

Weergaven: 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.