Mede-oprichter Stichting Gehandicaptenraad Doesburg e.o. stopt


Mede oprichter Gerard Stijntjes van de SGRD ziet zich helaas genoodzaakt om gezondheidsredenen terug te trekken. Stijntjes, die dus al vanaf 2000 zich inzet voor chronisch zieken en gehandicapten in Doesburg, betreurt deze stap maar moet deze keuze toch maken.

Het spreekt vanzelf dat de Gehandicaptenraad dit afscheid betreurt, maar begrijpt de noodzaak ervan volledig. Stijntjes heeft zich in die jaren ingezet om scootmobieltochten te organiseren, waarvoor hij onder andere vele mooie routes uitzette. Ook hielp hij met veel plezier bij de scholenprojecten, waarbij aan kinderen op basisscholen getoond wordt welke problemen de gehandicapte medemens zoal tegen komt in het dagelijks bestaan.

Bestuurslid Harry Dijkstra, waarmee Stijntjes nauw samen werkte met de scootmobiel tochten, heeft namens de Gehandicaptenraad op gepaste wijze afscheid van hem genomen en hem daarbij bloemen en een VVV bon overhandigd. Dit als blijk van waardering voor zestien jaar trouwe hulp en inzet.

Stijntjes was duidelijk blij met dit gebaar en haalde de nodige herinneringen op aan hoe het in 2000 allemaal begon, een spreekbuis zijn voor de chronisch zieken en gehandicapten. De SGRD zal de heer Stijntjes zeker missen, maar we wensen hem nog veel mooie jaren in zo goed mogelijke goede gezondheid toe. Wat hij indertijd begonnen is met zijn bondgenoten zal de Gehandicaptenraad voortzetten, opkomen voor onze medemens met een beperking.

Weergaven: 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.