Nieuwe rolstoelen voor het scholenproject

 

Voor het Scholenproject zijn de rolstoelen onontbeerlijk. Bij de jeugd is het onderdeel rolstoel parcour rijden toch wel het favoriete onderdeel en natuurlijk is het belangrijk voor hen om te ontdekken hoe lastig het is om met een rolstoel te rijden.

Maar de laatste tijd was onze ‘materiaalman’ steeds druk met banden plakken, de hoepels waren stuk zodat er met handschoenen aan gereden moest worden en zo waren er nog wel wat problemen. Goede raad was duur want natuurlijk heeft de SGRD ook maar beperkt budget en rolstoel reparaties kunnen daar niet van betaald worden. Daarom hebben we de stoute schoenen aangetrokken en aan de WMO hulpmiddelen leverancier van Doesburg, Kersten, om hulp gevraagd. Misschien dat zij nog wat bruikbare banden en hoepels hadden liggen?

We konden met de rolstoelen naar de vestiging komen om te zien wat er gedaan kon worden, wat we dus ook gedaan hebben. Het oordeel over de stoelen was kort maar krachtig. Te oud en sommige zelfs totaal ongeschikt om ons project te laten doorgaan. Zo oud zelfs dat er geen onderdelen meer voor besteld konden worden. Dat was natuurlijk erg zuur, maar toen kwam Daphney Janssen, vestigingsmanager van Kersten Hulpmiddelen in Heteren, met een fantastisch voorstel. De oude stoelen zijn ingenomen en verdwijnen naar het oud ijzer. De SGRD krijgt zes rolstoelen van Kersten ‘in bruikleen’ en ook door hen onderhouden.

De SGRD wil Kersten dan ook heel hartelijk bedanken voor dit gulle gebaar en kunnen weer zonder zorgen verder met het Scholenproject.

Hoofdingang Kersten Hulpmiddelen Heteren.

Weergaven: 66

2 gedachten over “Nieuwe rolstoelen voor het scholenproject

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.