Ook in Doesburg moet een inclusie agenda komen.


Het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap is in 2016 geratificeerd. Sinds 14 juli 2016 geldt het verdrag ook in Nederland. De bedoeling van het VN-verdrag is dat Nederland toegankelijk en inclusief wordt voor iedereen. Het doel is het wegnemen van de achterstanden die mensen met een beperking hebben op volwaardig meedoen. Het VN-verdrag moet de komende jaren worden uitgevoerd. Ook lokaal. Gemeenten hebben hierin een belangrijke rol.

In een inclusieve samenleving kan iedereen meedoen en wordt niemand gediscrimineerd of uitgesloten. Voor mensen met een beperking betekent inclusief dat ze meedoen op voet van gelijkheid, dat ze regie hebben over hun eigen leven en dat ze toegang hebben tot dezelfde voorzieningen en diensten als mensen zonder beperking.

Nu, net na de verkiezingen nu beleid voor de komende jaren wordt bepaald, is het van het grootste belang dat de inclusie agenda hierin mee genomen wordt. Daarvoor moeten beleidsmakers en gemeentebestuurders zich wel goed kunnen verplaatsen in mensen met een beperking. Dat is best lastig. Daarom is het belangrijk dat mensen met een beperking, of hun vertegenwoordigers, direct bij het op te stellen beleid betrokken worden.

Daarom wil de SGRD heel graag over dit onderwerp overleggen met de te vormen coalitie. Zij heeft dit in een open brief kenbaar gemaakt aan alle gemeenteraadsfracties. Wij hopen van ganse harte dat ons aanbod aangenomen wordt zodat er verder gebouwd kan worden aan Doesburg dat toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Hier kunt u de ‘open brief inclusie agenda’ downloaden

 

Weergaven: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.