Oplossingsvoorstellen problematiek WMO en RSR


Al geruime tijd bereikte de SGRD veel klachten over de WMO en vooral RSR.
Ook landelijk zijn er veel problemen met hulpmiddelen leveranciers en voor ons werd steeds duidelijker dat er wat aan de Doesburgse situatie moest gebeuren.

Na het duidelijke signaal van SGRD voorzitter Jelle Berends die zijn defecte scootmobiel bij RSR inleverde, gingen er bij RSR diverse alarmen af en kwam er een structureel overleg op gang. Dit geeft hoop, maar nog steeds is er vaak sprake bij RSR van lange wachttijden en slordige afspraken.

Daarom heeft de SGRD een document met aanbevelingen opgesteld en het College en raadsfracties hiervan in kennis gesteld. Dit is door verantwoordelijk wethouder van Veldhuizen als zeer positief ontvangen.

Het is overigens het ultieme doel van de SGRD om met een goed werkend RSR de samenwerking voort te zetten. Doesburg is niet gebaat bij weer een nieuwe leverancier alle opstartproblemen die daar uit voortkomen door te maken.

Voor wie belangstelling heeft welke aanbevelingen wij gedaan hebben, het document is hier te downloaden. Doesburg-Oplossingsvoorstellen_WMO-def

Weergaven: 142

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.