Overhandiging SGRD Toegankelijkheidsrapport 2019


Op woensdag 9 oktober, zoals gebruikelijk in de week van de Toegankelijkheid, heeft de SGRD haar jaarlijkse Toegankelijkheidsrapport uitgereikt aan de burgemeester en wethouder van Doesburg.

Ieder jaar schouwt de SGRD een stukje van Doesburg en toetst dat op toegankelijkheid. Dat kan een wijk zijn, winkels of een gebouw. Dit jaar is de keuze gevallen op een bijzonder gebouw in Doesburg, namelijk het stadhuis. Aan de hand van nieuw ontwikkelde schouwlijsten, waarvan het de bedoeling is dat alle gemeenten met soortgelijke lijsten gaan werken, werd het publiek toegankelijk deel van het stadhuis gecontroleerd.

De schouw werd uitgevoerd door de voorzitter van de SGRD, Jelle Berends en de coördinator Toegankelijkheid, Joop Jansen. Zij hadden hulp van een bijzondere stagiaire, burgemeester Loes van der Meijs. Bij het in ontvangst nemen van het rapport memoreerde zij aan de schouw, als bijzonder leerzaam en interessant. Verantwoordelijk wethouder, Birgit van Veldhuizen kwam nog even terug op eerdere rapporten van de SGRD, die de gemeente zeer ter harte heeft genomen en de aanbevelingen die de SGRD heeft gedaan zo goed mogelijk uitvoert. Ze benadrukte dat dit met dit rapport ook zal gebeuren en beloofde er bij een komend overleg zeker op terug te komen.

Voorzitter Jelle Berends bedankte ook haar en benadrukte dat opmerkingen alleen als opbouwend bedoeld waren. Daar was de wethouder van overtuigd en zij bedankte de SGRD voor haar inzet.

Wilt u inzicht in dit rapport, hieronder kunt u deze downloaden.

Onderzoekslijst Toegankelijkheid Stadhuis Doesburg

Weergaven: 109

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.