Overig – Wat nu als…


Hoe zou het zijn als de rollen omgedraaid zouden zijn, dat chronisch ziek of handicap de norm zou zijn en mensen zonder ziekte of handicap in de minderheid zou zijn.

Wat denkt u als u iemand tegen komt met een beperking, denkt u dan wat zielig, hoe moet dat nu met die mevrouw of meneer. Of denkt u wat knap dat hij of zij toch gewoon naar buiten gaat met bijvoorbeeld een hulphond of een rolstoel. Weet u, eigenlijk zou het het beste zijn als u helemaal niets denkt. Degene met die beperking is gewoon een mens zoals u en ieder ander, die midden in het leven wilt staan. Waar de omgeving misschien wat voor aangepast dient te worden, fysieke en mentale drempels voor weggenomen moeten worden, maar verder precies hetzelfde wil als iedereen.

In onderstaand filmpje is te zien hoe het zou zijn als de zaken omgedraaid waren en leven met een handicap de norm zou zijn. Wanneer er over jou gefluisterd wordt en overdreven bewonderend wordt gedaan. Als de verkoper zich niet tot jou richt maar tot de persoon die naast je rolstoel loopt. Het zet je wel aan het denken.

 

Weergaven: 303