P.V.T. – Toegankelijkheid

Toegankelijkheid in Doesburg

 

De Stichting Gehandicaptenraad Doesburg e.o. vraagt aandacht voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking in alle gelegenheden in Doesburg.

Voor mensen met een beperking is toegankelijkheid vaak geen luxe, maar een voorwaarde om gelijkwaardig in de samenleving te functioneren. Het is belangrijk dat eetgelegenheden, musea, sportaccommodaties zich bewust zijn wat toegankelijkheid betekent voor met mensen met een beperking.

Natuurlijk is iedereen overal welkom, maar soms is er net iets meer nodig voordat mensen ook werkelijk bijvoorbeeld aan tafel kunnen gaan, naar het toilet kunnen of dat er binnen geen obstakels in de weg staan.

De SGRD houdt vanaf oktober 2016 toegankelijkheid schouwen voor mensen met en zonder beperking. Chinees restaurant China aan de Kerkstraat in Doesburg heeft de spits afgebeten en uit handen van de SGRD een sticker ontvangen die bij de ingang toont dat hun restaurant goed toegankelijk is voor ieder persoon met een beperking.

Belangstellende bedrijven, organisaties, verenigingen, musea en verdere publieks instellingen kunnen zich aanmelden voor een schouw bij de secretaris tel.: 0628587872 of bij de voorzitter tel.: 0638681047.

Weergaven: 888