P.V.T. – Zig zag pad Veluwezoom


Op vrijdag 11 oktober 2019, in de week van de toegankelijkheid, werd het Zig-Zagpad op de Veluwezoom uitgebreid getest door de doelgroep. Er was weken van overleg aan vooraf gegaan tussen Natuurmonumenten, Ieder(in) en de SGRD. Doel was om de natuur ook voor mensen met een beperking toegankelijk te maken.

Natuurmonumenten heeft zich erop toegelegd om het uitkijkpunt, nabij de schaapskooi in Rheden, beter bereikbaar te maken. Na een gesprek tussen bovengenoemde partijen is er hard gewerkt. Het zware hek bij de schaapskooi is helaas, nog, niet geplaatst maar gaat er zeker komen. De hoofdschotel van het toegankelijkheidsproject was wel klaar en heel mooi en goed uitgevoerd.

Er ligt nu een zig-zag pad waar mensen met een hulpmiddel niet meer steil naar boven hoeven te klimmen maar, zoals de naam van het pad al aangeeft, zigzaggend rustig naar de uitkijkpost kunnen gaan. De ondergrond van het pad is dusdanig verhard dat dit mogelijk is, zonder de natuurlijke sfeer geweld aan te doen.

De SGRD was uitgenodigd voor een eerste testronde en zij kan het pad alleen maar een hele dikke voldoende geven. Wij zijn er blij mee voor onze achterban! Een en ander is op de film gezet en om de sfeer te proeven kunt u hieronder op de link klikken. En dan hopen we dat u ook gaat kijken en van het fantastische uitzicht gaat genieten. Het kan nu!

 

En hier is de Link naar het Zig-zag-pad van Natuurmonumenten.

 

Weergaven: 45