Parkeren met de blauwe parkeerkaart


Het zal u niet ontgaan zijn dat de SGRD niet te spreken was met de plannen om ook mensen met een beperking te laten betalen in de betaalde zone van Doesburg. Ook bereikte ons de nodige verontwaardigde en ongeruste reacties.

Wat waren de bezwaren? Allereerst was er de fysieke onmogelijkheid voor de bezitter van een GPK om de auto te parkeren, een betaalautomaat te zoeken en dan pas je boodschappen te kunnen doen, een bezoek af te leggen of wat je plannen dan ook zijn. Verder is er al betaald voor de GPK, dus betekende dit dubbele lasten en weer een extra lastenverzwaring. Ons laatste argument, volgens het VN-verdrag Handicap is het niet toegestaan dat mensen met een beperking meer kosten voor dezelfde zaken moeten maken als hun valide medemens. Tijd om flink aan de bel te trekken dus.

Door het reces is er enige tijd overheen gegaan, maar dinsdag 12 september is onze brief dan besproken in de commissievergadering van gemeente Doesburg. PvdA/GL, de SP en D66 waren het erover eens dat dit plan van tafel moest, andere partijen noemden het probleem van langparkeerders op invalidenparkeerplaatsen. Het CDA kwam met een oplossing waar iedereen zich in kon vinden, drie uur parkeren met de blauwe kaart. Dit naar het Zwolse model waar dit prima werkt. Ook de SGRD is blij met deze oplossing, de achterban heeft geen extra kosten en geen parkeermeter te zoeken en kan toch boodschappen doen, op bezoek gaan of heerlijk een terrasje pakken.

Blauwe Parkeerschijf

Zie ook: hier mogen mindervaliden gratis parkeren met blauwe kaart

Weergaven: 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.