P.V.T.


De leden van de werkgroep Parkeren, Verkeer en Toegankelijkheid monitoren het gemeentebeleid aangaande deze onderwerpen. Toegankelijkheid is, gezien het door Nederland in 2016 ondertekende VN verdrag natuurlijk ook in gemeente Doesburg een belangrijke zaak. De SGRD is een onderzoek gestart bij diverse winkels, horeca gelegenheden en sport accommodaties. Elders op deze site kunt u al de nodige bevindingen lezen en het plan is om de wethouder eind 2017 een verslag van onze bevindingen aan te bieden.

Verder worden we betrokken bij de plannen voor de herinrichting van het kernwinkelgebied. Wij hebben zitting in de klankbord groep en kunnen zo een stem zijn voor de mensen met een beperking om hun vragen en zorgen over te brengen. Wij stellen het ook bijzonder op prijs wanneer u ons uw zorgen meldt, zodat wij deze mee kunnen nemen naar het overleg.

Een ander belangrijk punt voor ons zijn de perikelen rondom het openbare, invalidentoilet. Al vele jaren pleitten wij voor deze voorziening maar ondanks vele gesprekken en ludieke acties is dit nog niet gerealiseerd. In het voorjaar van 2017 zijn er zelfs beloften gedaan maar deze zijn, tot nu toe, niet gestand gedaan. Het openbaar toilet behoudt onze onverdeelde aandacht en wij zullen niet rusten voor het daadwerkelijk in de binnenstad staat.

Weergaven: 268