Rolstoelschommel in speeltuin de Kindervreugd


De Gehandicapten Raad Doesburg e.o. vindt inclusie, het kunnen deelnemen aan de maatschappij voor iedereen, van het grootste belang. Voor iedereen, van jong tot oud. En waar kan je dan het beste beginnen? De SGRD ging voor de speeltuin, de ontmoetingsplek bij uitstek voor kinderen.

Voorbeeld van soortgelijke rolstoelschommel.De speeltuin de Kindervreugd was enthousiast en wilde graag een speeltoestel waar kinderen zonder en met beperking samen op kunnen spelen, maar miste de middelen. De SGRD deed onderzoek naar de mogelijkheden, wat betreft het toestel en de financiering ervan. Dat een rolstoelschommel de meest veilige en beste oplossing was, was snel duidelijk. Voor de financiering zijn enkele subsidie verstrekkers aangeschreven. Tot ons genoegen wilden zij alle drie hun medewerking verlenen om de rolstoelschommel mogelijk te maken. Wij bedanken dan ook de Gestichten Doesburg, de Ridders van de Duitse Orde en de Brantsen Stichting dan ook van ganse harte.

De SGRD heeft hier het voortouw in genomen omdat inclusie zo enorm belangrijk is en hoopt de inclusie in Doesburg hiermee ook een extra impuls te geven. Het VN-verdrag Handicap is hier immers ook heel duidelijk in, gemeenten dienen zo inclusief mogelijk te worden, waar de SGRD heel graag haar steentje aan bijdraagt.

Voorbeeld van soortgelijke rolstoelschommel.De rolstoelschommel zal eind maart, bij de opening van het seizoen, onthuld worden. Dat zal op feestelijke wijze gebeuren. Dit zal tijdig gemeld worden zodat straks de jeugd van Doesburg inclusief met elkaar kan spelen.

Bezoeken: 169

2 gedachten over “Rolstoelschommel in speeltuin de Kindervreugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.