Scootmobielers van harte welkom in het centrum van Doesburg


Enige tijd gelden stond er in de nieuwsbrief ‘Goed Thuis in Doesburg’ dat scootmobielen gedoogd werden in de binnenstad van Doesburg. Dit leidde tot verontruste reacties van onze achterban voor wie dit een bijzonder negatieve klank had.

Er bereikte de SGRD vragen in de trant van, Dus mogen wij eigenlijk het centrum niet in? Kan ik een bon krijgen als ik door het centrum rijdt? En natuurlijk was er frustratie, want hoe doe ik dan mijn boodschappen? Want voor elf uur ga ik dat niet allemaal redden!

Voor de SGRD speelde ook mee dat de toegankelijkheid hier in het geding kwam, wat in strijd is met het VN Verdrag voor de rechten van de gehandicapte mens. Ook waren we bang dat het straks verder zou gaan, van gedogen naar verbieden is maar een kleine stap.

Reden te meer om contact te zoeken met de wethouder en gelukkig werden we gehoord. Wethouder van Veldhuizen benadrukt dat scootmobielers van harte welkom zijn in onze binnenstad en dat het gedogen niets meer en niets minder dan een wat ongelukkige woordkeuze is geweest. Dat kunt u in de week van 10 augustus ook lezen op de gemeentepagina’s in de Regiobode. Dus iedereen kan zonder zorgen weer gaan winkelen.

De SGRD wil er overigens op wijzen dat, net als op alle andere plaatsen waar u zich als scootmobieler tussen de voetgangers bevind, u zich heeft te houden aan de wettelijk toegestane maximum snelheid van zes kilometer per uur. Overschrijd u deze, kan u er op aangesproken worden en eventueel beboet worden.

 

Weergaven: 70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.