SGRD is positief over inzet RSR


Nadat afgelopen zomer bij de Gehandicapten Raad de klachten over RSR bleven binnen stromen en er geen uitzicht leek op verbetering besloot de voorzitter, Jelle Berends, een statement te maken. Hij bracht zijn scootmobiel, waarmee hij al meer dan een half jaar bezig was, naar het mobiele servicepunt van RSR. Daar leverde hij zijn vervoermiddel in aanwezigheid van de pers in.

De actie had succes, de aandacht van het RSR management was direct getrokken. Er volgden gesprekken tussen Berends en de directeur van RSR en ook tussen Berends en het management in Duiven. Er werd goed naar de voorstellen die de SGRD deed geluisterd. Het kwartje was gevallen dat er bij RSR op verschillende fronten dingen moesten worden aangepast. Waarbij wel de kanttekening gemaakt moet worden dat de SGRD de inzet van de monteurs altijd hoog heeft gehad, maar zij zijn afhankelijk van het materiaal dat ze mee krijgen en afspraken die ‘op kantoor’ zijn gemaakt.

Op 21 januari was Berends wederom uitgenodigd bij RSR in Duiven om de laatste stand van zaken te bespreken. Het was een zeer positief gesprek waarin bleek dat er goed was geluisterd en, belangrijker nog, wordt gewerkt aan de door de SGRD aangedragen punten. Als voorbeeld, er wordt gewerkt om een betere voorraad aan gangbare onderdelen te hebben en er worden afspraken gemaakt met leveranciers gemaakt dat ook zij meer voorraad hebben. Dit alles om de wachttijden aanmerkelijk te verkorten. Ook de communicatie naar de cliënten wordt sterk verbeterd, RSR gaat nu mensen pro-actief informeren over de stand van zaken bij reparatie e.d. En zo zijn er nog veel meer verbeteringen gedaan en aangekondigd.

De SGRD is voorzichtig positief over verbeteringen bij RSR. De wil en begrip voor de gebruikers van hulpmiddelen is zeker gegroeid en er wordt gewerkt aan verbeteringen. De SGRD krijgt al meldingen vanuit Doesburg dat er dingen verbeteren. Als SGRD hopen we van harte dat dit op deze positieve manier gaat doorzetten en verder ontwikkelen, want het beste voor Doesburg zou zijn om de samenwerking met een goed werkend RSR voort te zetten. Dit om bijvoorbeeld opstart problemen met een nieuwe leverancier te voorkomen.

Natuurlijk zal nog niet alles van de een op de andere dag in orde zijn. Mocht u tegen problemen aanlopen en om wat voor reden dan ook geen contact kan opnemen met RSR kunt u de SGRD om hulp vragen. Ook daar hebben we met RSR afspraken over gemaakt, zodat wij eventueel als tussen persoon kunnen dienen. Wij helpen u graag, dus meldt uw probleem via het klachtenformulier of neem contact op met Jelle Berends.

 

zie ook: de Gelderlander.nl – gehandicaptenraad: hulde voor leverancier hulpmiddelen na oppakken kritiek

 

Bezoeken: 93

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.