SGRD luidt noodklok voor haar Scholenproject

Al vele jaren gaat de Stichting Gehandicaptenraad Doesburg e.o. de basisscholen in Doesburg en omgeving langs om de leerlingen van groep 8 een beeld te geven van het leven als gehandicapte. Helaas begint dit project ernstig in problemen te komen door een tekort aan vrijwilligers.

De SGRD is trots op haar scholenproject. De leerkrachten waarderen deze lessen en de leerlingen steken telkens weer niet onder stoelen of banken dat ze geen idee hadden dat mensen met een beperking tegen zoveel problemen op lopen. Daarom is het bijzonder jammer dat we in de maand mei drie scholen hebben moeten afzeggen omdat er te veel vrijwilligers uit zijn gevallen.

Wat hebben we nodig? Per sessie zes vrijwilligers die de leerlingen in vijf groepen van vier of vijf leerlingen langs zien komen om een lesje van circa 10 tot 15 minuten te volgen. Die zes mensen hebben we precies, maar als er zoals nu twee onverwachts uitvallen, is het onmogelijk de lessen door te laten gaan. Vandaar onze moeilijke beslissing om drie scholen af te moeten zeggen.

Daarom deze dringende oproep aan iedereen die graag ziet dat ons scholenproject volgend jaar weer opgepakt kan worden, zich aan te melden bij de SGRD en zich vijf dagdelen per schooljaar in te zetten zodat de jeugd een noodzakelijke kennismaking krijgt met het leven als gehandicapte. Met twee personen zouden we al uit de brand zijn. Aanmelden kan via de contactgegevens hieronder.

Waar ook grote behoefte aan is, is aan iemand in het bezit van een auto die onze aanhanger met lesmaterialen naar de scholen kan rijden. Dus iedereen die kan en wil meehelpen, alstublieft meldt u zich aan!

Marion Berends, secretaris SGRD
Mobiel: 06 28587872
Email: secretaris@gehandicaptenraaddoesburg.org

Contact formulier

Weergaven: 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.