SGRD overhandigd Toegankelijkheidsrapport 2017


Nadat ook Nederland het VN verdrag voor de rechten van de gehandicapte mens heeft geratificeerd,is de SGRD begonnen om de toegankelijkheid in Doesburg te toetsen. Het resultaat tot nu toe wordt op 30 november om 10.00 uur aan wethouder Bollen aangeboden in modezaak Stijliconen aan de Kerkstraat 37 te Doesburg.

In het rapport komt de toegankelijkheid van horeca, winkels en sportcomplexen aan de orde. U kunt bij de ingang van toegankelijke bedrijven de duimsticker van de SGRD vinden. Het teken dat minder mobiele mensen ook hier goed terecht kunnen. De SGRD kan van harte beamen dat ondernemers van harte bereid zijn om een extra steentje bij te dragen aan de toegankelijkheid.

Ook heeft de SGRD met mindervalide en oudere Doesburgers gesproken over waar voor hen letterlijk drempels liggen in de stad. Ook al deze punten zijn opgenomen in het rapport en aan de wethouder wordt dringend gevraagd om deze problemen met zorg te bezien en zoveel mogelijk drempels weg te nemen of in ieder geval te verlagen.

Het rapport sluit af met onze visie op het afvalbeleid en het openbaar invalidentoilet. Voor het openbaar invalidentoilet geldt dat de SGRD al 12 jaar strijdt voor een dergelijke voorziening in het centrum van Doesburg en zal dit doel ook blijven nastreven. Wat betreft het vernieuwde restafvalbeleid zal de SGRD er voor gaan dat dit ook voor de mensen met een beperking toegankelijk wordt.

Het rapport wordt wethouder Bollen op 30 november om 10.00 uur aangeboden bij Stijliconen in de Kerkstraat 37. Waarom juist deze zaak is uitgekozen zullen wij daar onthullen. U bent allen van harte welkom!

Na 30 november is het rapport elders op deze website te downloaden.

Bezoeken: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.