SGRD Scootmobieltocht 2021


Het was een ongebruikelijke datum voor de scootmobieltocht, augustus in plaats van zoals gebruikelijk in mei, maar de stoet kon eindelijk op pad. En het werd een echt feestje.

Heerlijk weer, enthousiaste vrijwilligers en vierentwintig blije deelnemers, het waren de dingen die nodig waren om na anderhalf jaar corona weer met elkaar op pad te kunnen. Ook wilde de SGRD toch even het twintig jaar jubileum vieren wat eigenlijk ook al vorig jaar op het programma stond. Daarom was er voor het vertrek bij de gebruikelijke koffie of thee ook een heerlijk gebakje van Hans en werd de stoet vanaf Grotenhuys uitgezwaaid met muziek.

Daarna begon de tocht, korter dan gebruikelijk, een rondje van 11 kilometer rondom Doesburg. Langs campings en landerijen reed de groep door de vrije natuur. Vervolgens via het rustige AchterDrempt en Voor-Drempt reden we vervolgens Doesburg weer in, terug naar Grotenhuys. Daar werd iedereen onthaald op drankjes en hapjes en ja ook op korte speeches. Wethouder Birgit van Veldhuizen feliciteerde de SGRD met haar twintig jaar bestaan en was vol lof over de zojuist gereden tocht. De voorzitter, Jelle Berends, bedankte iedereen en liet de speciale medailles, zonder jaartal maar met twintig jaar erop vermeld uitdelen. Later kwam nog de extra verrassing, SGRD boodschappentassen omdat je tenslotte met een scootmobiel niet alleen tochtjes kan rijden maar ook boodschappen kan doen.

Tenslotte wil het SGRD bestuur iedereen van harte bedanken die deze tocht heeft mogelijk gemaakt. Onze ‘eigen’ vrijwilligers die zich zo volledig weer inzetten, vrijwilligers van Grotenhuys die iedereen van drankjes en hapjes hebben voorzien. Verder was daar Nico, de monteur van Kersten die met zijn bus mee reed voor het geval er zich problemen voor zouden doen, wat gelukkig niet het geval was. Verder was daar Peter Bakker, de fotograaf, EHBO Doesburg en natuurlijk de verkeersregelaars. Zonder jullie allemaal was dit niet mogelijk geweest, dank jullie wel!

 

Alle foto’s van de scootmobieltocht zijn hier te vinden.

 

Weergaven: 85

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.