SGRD Toegankelijkheidsrapport 2023


Dit jaar heeft het SGRD bestuur ervoor gekozen om het toegankelijkheidsrapport wat breder aan te bieden dan de voorgaande jaren. Ging dit in het verleden alleen naar de verantwoordelijk wethouder, nu heeft het voltallige College en de gemeenteraad dit toegestuurd gekregen. Daar is voor gekozen omdat we het volledige gemeentebestuur op de hoogte willen stellen over de toegankelijkheidsproblemen in de stad en welke oplossingen wij daar zien. Ook kunnen nu de burgers kennis nemen van onze activiteiten en bevindingen.

In het rapport staan natuurlijk de oude problemen, zo vinden wij het bizar dat er geen oplossingen komen voor de toegankelijkheid voor mindervalide bewoners van de appartementen aan de IJsselkade. Ook is het vreemd dat er maar geen openbaar invalidentoilet komt in het centrum van Doesburg. Toch zou er volgens het College een lijst zijn met maar liefst tien opties waaronder twee mogelijkheden die de SGRD vorig jaar november heeft aangedragen. Het locatie onderzoek bevind zich in de bijlagen van het rapport.

Gelukkig zijn er ook mooie dingen tot stand gekomen waar we in het rapport over berichten. Zo is de toegankelijkheid van het politiebureau, naar een idee van de SGRD, sterk verbeterd. Ook is er een mooie hellingbaan met medewerking van gemeente Doesburg gerealiseerd naar de Oude IJsseldijk zodat ook mensen die slecht ter been zijn niet meer ver om hoeven te lopen om van het mooie uitzicht te genieten.

Het SGRD bestuur hoopt op mooie reacties vanuit het College en de gemeenteraad zodat er meer problemen worden opgelost waarvan wij in het volgende rapport verslag kunnen doen.

Download hier het SGRD Toegankelijkheidrapport 2023

 

Weergaven: 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.