Testdag Zig-Zag pad uitkijkpost Veluwezoom


De SGRD was door Ieder(in) en Natuurmonumenten gevraagd om mee te denken over het toegankelijk maken van het natuurgebied De Veluwezoom voor mensen met een beperking. Dat deed de SGRD bij monde van voorzitter Jelle Berends graag, want wat is er nu mooier voor belangenbehartigers van chronisch zieken en gehandicapten om te helpen hun leefwereld groter en mooier te maken.

Voor dit doel zijn er mooie plannen gesmeed en een hoofddoel was een zogeheten Zig-Zag pad, waar mensen met hulpmiddelen naar boven konden gaan om van het prachtige uitzicht te genieten op de uitkijkpost. Aan de SGRD viel de eer te beurt om het eerst met een groepje mensen naar boven te gaan. Er was heel hard gewerkt en het resultaat mocht er zijn. Nu konden mensen met rollators, rolstoelen en andere hulpmiddelen zonder problemen naar boven gaan en ook het afdalen later vormde geen probleem.

Natuurlijk is dit niet het enige wat gerealiseerd wordt. Er ligt bijvoorbeeld een plan om het zware hek bij de Rhedense schaapskooi te vervangen door een rolstoelvriendelijke sluis. Dit was helaas nu nog niet gerealiseerd, maar gaat er zeker komen. Natuurmonumenten heeft de SGRD beloofd om ons op de hoogte te houden van de vorderingen en wij zullen dit zeker naar onze achterban terug koppelen. Verder kunnen we u alleen maar aanraden om ook eens een kijkje te gaan nemen, het is zeker de moeite waard.

 

 

Weergaven: 262

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.