Uitstel voor het ondergrondse afvalbeleid


Doesburg was boos en bang. Boos omdat het nieuwe ondergrondse afvalbeleid hen zonder overleg werd opgedrongen. De invaliden en ouderen waren bang dat zij niet meer zelfstandig hun afval konden weg brengen. Tijd voor actie.

De SGRD heeft via een brief het College en de gemeenteraad op de hoogte gebracht van de bezwaren die er leefden onder de Doesburgers. De reactie bracht niet de oplossingen die wij zochten. Want een invalide kan geen honderden meters met een vuilniszak van 60 liter sjouwen omdat hij ook een boodschappentas met groenten en brood voor drie dagen kan mee nemen op de rollator. En de gemeente mag niet uitgaan van mantelzorg, ze hebben wel degelijk zelf een zorgplicht. Wederom hebben wij een brief gestuurd en hen dit uitgelegd.

Ondertussen was er in de (social) media een hele hype ontstaan en ook de politiek sprong erin. Wel willen wij duidelijk stellen dat wij niet achter sommige ideeën, zoals het zomaar dumpen van afval, kunnen staan. Want dat zou Doesburg alleen maar schaden, de stad vervuilen en dat kan nooit de bedoeling zijn. We wilden dit op een nette manier afhandelen. En dat is gelukt.

Diverse politieke partijen begrepen de noodzaak om echte oplossingen te vinden. Daarom werd er gepleit voor uitstel, overleg en meer containers. De wethouder gaf toe en nu blijven de kliko’s drie maanden langer in gebruik. Ondertussen wordt er in de wijken, met bewoners, overlegd over de problemen. Ook de SGRD is uitgenodigd voor overleg en wij zullen zeker duidelijk maken wat de pijnpunten zijn voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen.

U kunt de briefwisseling met de gemeente hieronder downloaden.

Eerste brief SGRD inzake ondergrondse afvalcontainers

Antwoord van de gemeente op onze brief

Tweede brief SGRD inzake ondergrondse afvalcontainers

Bezoeken: 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.