Verder uitstel voor het nieuwe afvalbeleid in Doesburg

Het College van burgemeester en wethouders in Doesburg heeft besloten om het gespiegelde afvalbeleid in Doesburg verder uit te stellen. Dit naar aanleiding van twee druk bezochte informatieavonden, waar de bewoners met veel vragen en problemen naar voren kwamen.

In het najaar van 2017 sloeg de schrik toe in Doesburg, men voelde zich overvallen door het snelle plaatsen van enkele containers, waar de Doesburger in de wijken Ooij, Molenveld en de Beinum voortaan hun afval moesten brengen. Vooral mensen met een beperking schrokken enorm, want de afstanden die zij met hun vuilnis af moesten gaan leggen konden zij met geen mogelijkheid fysiek overbruggen.

Ook de SGRD ontving de nodige angstige vragen en besloot om bij het College en de gemeenteraad om opheldering te vragen. Vanuit hier ging het balletje rollen en werd al snel duidelijk dat de verontwaardiging in Doesburg groot was. De SGRD was zeer verheugd dat de wethouder besloot om het gewraakte afvalbeleid uit te stellen, met de mensen te overleggen en dan te herzien. Ook werd toegezegd dat er vooral voor mensen mensen met een beperking aan een goede oplossing moest worden gewerkt.

Wethouder Jansen heeft gesproken met de SGRD, wijkraden en de bewoners de kans gegeven om tijdens informatieavonden hun grieven naar voren te brengen. Dit heeft erin geresulteerd dat het College heeft besloten om de invoerdatum nog verder op te schuiven, van 1 april 2018 naar 1 januari 2019. De SGRD wil uitspreken dat zij erg verheugd is dat de problemen die de Doesburgers met dit afvalbeleid hadden grondig onderzocht gaat worden en men bereid is om met oplossingen te komen.

Toch zal de SGRD deze zaak op de voet blijven volgen om zich ervan te vergewissen dat er voor onze doelgroep, mensen met een beperking, geen luchtje aan blijft hangen. We zijn ook nog steeds van harte bereid voor verder overleg met de wethouder.

Weergaven: 59

1 gedachte over “Verder uitstel voor het nieuwe afvalbeleid in Doesburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.