Wetten en Regels – WMO beleid Doesburg


Zoals iedere gemeente voert ook Doesburg beleid uit voor mensen met een beperking via de afdeling WMO. De term beperking is heel divers, dat kan voortkomen uit een chronische ziekte of handicap, maar bijvoorbeeld ook op psychisch vlak of voortkomen uit een plotselinge aandoening of ongeval.

Wat kan de WMO Doesburg voor u betekenen? De consulenten gaan met u in gesprek als u aangeeft hulp nodig te hebben om te kunnen functioneren in de maatschappij. Zij zoeken dan met u naar een voorziening die dat functioneren bevorderd. Dat kan een scootmobiel zijn als u slecht ter been bent zodat u zich weer wat makkelijker kan verplaatsen. Of wanneer het u niet meer lukt om uw huis op orde te houden, hulp in de huishouding, voor een gestructureerd en leefbaar huis. U kunt overigens op de Linie 4 terecht met al uw vragen over de WMO.

Het WMO beleid van de gemeente Doesburg wordt vastgelegd in de verordening Maatschappelijke Ondersteuning.

U kunt het besluit Wmo 2016 hier downloaden. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doesburg 2016

U kunt de verordening Wmo 2016 hier downloaden. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Doesburg 2016

Op 26 oktober 2017 zijn er door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de hierboven genoemde verordening. Deze wijzigingen kunt u hier downloaden. Verordening tot wijziging Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Doesburg 2016

Wij hebben de hierboven genoemde wijzigingen verwerkt in de verordening Wmo zodat het nu als één geheel beschikbaar is. U kunt deze hier downloaden. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Doesburg 2016 (versie 2018-1)